milion positive

Tips voor rondreis Australië

Heb je net je studie afgerond, of een tussenjaar? Het ideale moment om een rondreis te boeken naar een prachtig land. De meeste mensen kiezen voor een rondreis in Amerika of Zuid-Afrika, echter is Australië ook een prachtig land. Australië is een once in a lifetime vakantiebestemming en hier wil je een onvergetelijke ervaring van maken. Je gaat immers niet een weekje naar dit land en hier wil je echt de tijd voor nemen. Een rondreis Australie is hiervoor de ideale oplossing, echter moet je wel goed voorbereid op reis gaan. Waar moet je beginnen met het plannen en waar moet je op letten? In dit artikel geven we enkele tips, zodat je een rondreis Australië kunt boeken.

Welke reistijd voor rondreis Australie?

Nederland past ongeveer 200 keer in Australië, zo is het een gigantisch land. Hierdoor heeft Australië ook diverse klimaten en verschillende seizoenen. Je kunt daarom op ieder moment van het jaar naar diverse regio’s reizen. Het zuiden van Australië heeft een zeeklimaat en tussen Sydney en Brisbane heerst een subtropisch klimaat. In de kerstperiode in Nederland, is het in Australië juist hartstikke warm. Kijk daarom op het internet naar de verschillende regio’s en wat de beste reistijd is voor iedere regio. Je wilt minstens 2 maanden naar Australië gaan, zodat je de rondreis Australië goed kunt uitvoeren. Ook is het handig om ver van tevoren je reis naar Australië te boeken. Bij Europese last-minute boekingen kun je vaak veel geld besparen en zijn de vliegtickets een stuk goedkoper. Voor reizen naar Australië geldt dit niet en is het dan juist een stuk duurder. Begin daarom op tijd met het plannen van je rondreis Australië, zodat je veel geld kunt besparen.

Neem de juiste kleding mee

Tijdens een rondreis Australië kan het behoorlijk warm worden. In sommige maanden en periodes kan het weer zelfs extreem zijn en kan het zelfs 50 graden worden. Hier ben je als Nederlander niet aan gewend en hiervoor moet je de juiste kleding gebruiken. Neem luchtige kleding mee, maar zorg wel voor shirts met lange mouwen. Je wilt namelijk niet geprikt worden door muggen, daarnaast bescherm je op deze manier je huid tegen de zon. De hoofdhuid moet ook beschermd worden en een mooie hoed is dan perfect. Waarschijnlijk leg je ook veel kilometers te voet af en zijn passende wandelschoenen van een hoge kwaliteit gewenst.

Dieren spotten tijdens je rondreis Australie

Australië staat bekend om zijn wilde en unieke dieren. Voor veel mensen is dat ook het hoogtepunt van de rondreis Australië. Echter, is het niet de bedoeling dat je tijdens het dieren spotten de dieren stoort. Het is van belang dat je de dieren in hun natuurlijke habitat laat. Als je bijvoorbeeld een slapende koala ziet, is het belangrijk dat je deze niet stoort. Het is de bedoeling om deze dieren te bekijken in de daarvoor bestemde nationale parken. In deze parken zijn er ervaren gidsen, die je veel weten te vertellen over de unieke dieren. Je kunt op deze manier toch dicht bij komen zonder enig gevaar te lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *